fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

‘Vueling start in de zomer vluchten naar Los Angeles’

Vueling start deze zomer met vluchten van Barcelona naar Los Angeles, zo meldt de luchthaven van laatstgenoemde stad op Twitter. De intercontinentale vluchten zouden in juni starten, maar over de frequentie en prijzen is nog niets bekend. Vueling heeft er zelf nog niks over gezegd.

De aankondiging volgt kort nadat Willie Walsh, de CEO van Vueling’s moederbedrijf IAG, in de Spaanse krant La Vanguardia aangaf low-cost intercontinentale vluchten vanaf Barcelona te willen beginnen. De krant noemde toen expliciet Los Angeles als potentiële bestemming, naast San Francisco, Buenos Aires, Santiago, Havana en Tokio.

IAG wil in eerste instantie twee Airbus A330’s inzetten voor de longhaul-operaties. De Europese vluchten van Vueling moeten daarbij als feedernetwerk gaan fungeren. De plannen lijken een direct antwoord te zijn op de expansie van Norwegian, dat komende zomer ook vanaf Barcelona naar de Verenigde Staten gaat vliegen.

Lees hier een analyse over de plannen van IAG.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button