fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

British Airways gestart met langste lijnvlucht

British Airways (BA) is gestart met de langste non-stop lijnvlucht in haar netwerk. Vlucht BA251 van Londen Heathrow naar Santiago de Chile arriveerde gisteren voor het eerst in de Chileense hoofdstad.

BA vliegt vanaf nu iedere dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag naar Santiago. Het vliegtuig vertrekt om 22.00 vanaf Heathrow en arriveert de volgende ochtend om 09.40 in Chili. De terugvlucht vindt om 18.45 plaats, met aankomst in Londen een dag later om 12:05.

De vlucht duurt 14 uur en 40 minuten, dat is bijna een uur langer dan BA’s voormalige langste vlucht naar Buenos Aires. Op de route wordt een Boeing 787-9 ingezet met plaats voor 216 personen, waarvan 8 in first, 42 in business en 39 in premium economy.

Zuid-Amerika
British Airways is de laatste tijd hard aan het uitbreiden in Zuid-Amerika. In 2016 werden vluchten naar Costa Rica (San Jose) en Peru (Lima) aan het netwerk toegevoegd. De maatschappij vliegt al langer naar Buenos Aires, Sao Paulo en Rio de Janeiro.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button