LiefhebberNaast het nieuws

Deze maatschappijen hebben de best ontworpen cabines

Website TheDesignAir heeft haar lezers gevraagd de beste cabinedesigns van luchtvaartmaatschappijen te kiezen. Zij reageerden massaal en kozen uit een shortlist de volgende vier cabines:

Beste first class: Etihad

Etihad biedt verschillende first class-producten aan, waarvan The Residence (hierboven afgebeeld) het meest luxe is. The Residence biedt reizigers een privéslaapkamer, woonkamer en eigen badkamer. Voor de prijs van een ticket kun je ook een middenklasse-auto kopen. TheDesignAir zegt over Etihad’s first class: “Geen enkele andere maatschappij heeft iets wat hiermee te vergelijken valt.”

Beste business class: China Airlines

De prijs voor best ontworpen business class gaat naar China Airlines voor de Airbus A350 en Boeing 777. TheDesignAir noemt de cabine “één van de meest unieke en comfortabele” in de wereld. Dat is goed nieuws voor Nederlandse reizigers, want de Taiwanese maatschappij vliegt vanaf volgende week rechtstreeks met de A350 tussen Amsterdam en Taipei.

Beste premium economy: Cathay Pacific

In Cathay Pacific’s nieuwe premium economy hebben de stoelen een pitch van tot wel 40 inch (102 cm). Daarnaast beschikken de passagiers over speciale ondersteuning voor hun hoofd en benen. Het product, dat te vinden is in de Airbus A350, wordt door TheDesignAir geroemd om zijn kleurenpalet en comfort.

Beste economy class: Etihad

Ook in economy gaat Etihad er met de prijs vandoor. TheDesignAir is vol lof over de Smart Seats in de A380 en 787, die een speciale hoofdsteun hebben waardoor het voor passagiers comfortabeler is om te slapen. Daarnaast noemt de website de “zorgvuldig ontworpen” amenity kits en dekens die in economy worden uitgedeeld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.