fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Dit betaal je voortaan voor drank en maaltijden bij BA

Vanaf 11 januari serveert British Airways (BA) niet langer gratis drankjes en maaltijden op Europese vluchten van en naar Londen Heathrow en Londen Gatwick. In plaats daarvan komt de maatschappij met een Buy on Board-menu in economy class. De prijzen zijn nu bekend.

Frisdranken zoals Coca-Cola, Fanta en Sprite kosten voortaan 1,80 Britse pond (2,10 euro), terwijl passagiers voor een Heineken-biertje 4 pond kwijt zijn (4,70 euro). Een glaasje wijn is wat duurder en begint bij 4,50 pond (5,30 euro). Koffie en thee zijn 2,30 pond (2,70 euro).

Wie wat wil eten aan boord van een British Airways-vlucht, kan een verse sandwich of salade van Marks & Spencer bestellen. De prijzen daarvoor variëren per product, maar BA meldt trots dat geen van de opties meer dan 5 pond kost (5,85 euro). Een yoghurt kost 1,95 pond (2,30 euro).

Uiteraard zijn er ook veel snacks te bestellen. Nootjes kosten 1,60 pond (1,90 euro), terwijl een zakje chips met zeezout te koop is voor 1 pond (1,20 euro). Zowel de olijvensnack als de KitKat -chocoladereep kosten 1,20 pond (1,40 euro). Uiteraard zijn er ook nog andere opties.

Betalen kan met credit- of debitcard. Cash is niet mogelijk. Executive Club Members kunnen via een app ook met hun Avios betalen. De prijzen in euro zijn afhankelijk van de wisselkoers, en kunnen dus anders zijn dan in dit artikel genoemd. Drank en maaltijden in business class blijven gratis.

De sandwiches van Marks & Spencer ©British Airways

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button