fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Qatar belooft onthulling Super Business Class in maart

Qatar Airways belooft in maart een Super Business Class te onthullen, die het bestaande zakenproduct van de maatschappij moet vervangen.

Tegen Business Traveller bevestigt CEO Akbar al Baker vandaag dat de Super Business Class op de ITB in Berlijn gepresenteerd wordt. De ITB is de grootste toerismebeurs ter wereld.

“Het nieuwe product wordt ge├»nstalleerd in de Boeing 777 en Airbus A350. Voor de 787 zijn we bezig met een aparte ontwikkeling, want dat vliegtuig is te klein voor de stoelen”, aldus de topman.

Super Business Class
Er wordt al lange tijd over de Super Business Class gesproken, maar steeds werd de presentatie weer uitgesteld. Nu lijkt die er dus eindelijk te komen.

Het product krijgt individuele suites voor iedere passagier. Door de komst van afsluitbare deuren ontstaat er veel privacy, vertelde Al Baker eerder tegen Australian Business Traveller.

“Het wordt first class voor business class-prijzen”. De CEO gaf bovendien aan dat de middelste stoelen kunnen worden omgetoverd tot een tweepersoonsbed, wat naar eigen zeggen ideaal voor koppels is.

Delta
Qatar zou niet de eerste luchtvaartmaatschappij zijn met afsluitbare suites in business class, want eerder presenteerde Delta ze al (hierboven afgebeeld). Al Baker belooft echter een uniek en gepatenteerd design.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button