fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessional

Qatar ruilt bestelling voor bijna tachtig A320neo’s om

Qatar Airways wil niet langer de A320neo hebben. De maatschappij ruilt de toestellen bij fabrikant Airbus in voor grotere A321neo’s, zo meldt persbureau AFP.

“We gaan alleen nog maar A321’s nemen”, zei CEO Akbar al Baker vandaag op een persconferentie. “Er komen geen A320’s meer.”

Qatar heeft bijna tachtig A320neo’s besteld (77). Het is niet duidelijk of de maatschappij ook zoveel A321’s in ontvangst neemt, aangezien dat model duurder is.

Qatar was de launch customer van de A320neo, maar weigerde de toestellen in ontvangst te nemen omdat de Pratt & Whitney-motoren niet aan Al Baker’s verwachtingen voldeden.

De maatschappij moet nog beslissen of ze op de A321neo wel Pratt & Whitney-motoren wil hebben. “We onderhandelen daarover nog”, zei de Qatar CEO. Er zijn ook motoren van CFM leverbaar.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button