fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessional

‘Boeing dicht bij miljardenorder voor 737’s’

De Indiase low-cost carrier SpiceJet staat op het punt om 92 737’s te bestellen bij Boeing. Hiermee zou de vloot van de maatschappij verdrievoudigd worden. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De order bestaat volgens Bloomberg uit minimaal vijftig nieuwe 737’s en bevat nieuwe voorwaarden voor 42 737’s die SpiceJet in 2014 al bestelde. De order zou 10,1 miljard dollar waard zijn. Dit bedrag is gebaseerd op de geldende catalogusprijzen, waarbij de prijs van één 737 varieert tussen 74 en 94 miljoen euro. Dit is afhankelijk van de gekozen variant. Airlines krijgen vrijwel altijd hoge kortingen bij een grote order.

Door de mogelijke order van SpiceJet krijgt Boeing iets meer voet aan de grond in India, waar concurrent Airbus de single-aisle markt domineert. De Europese bouwer heeft na grote orders van IndiGo, Go Airlines en het Indiase filiaal van AirAsia honderden A320’s in de boeken staan.

SpiceJet heeft op dit moment veertig vliegtuigen in de vloot, die kan groeien naar 132. In de vloot domineert de Boeing 737.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button