MilitairOnderwerpProfessional

Eerste Apaches terug uit Mali

De eerste twee Apache-gevechtshelikopters zijn zaterdagochtend geland in het ruim van een C-17 Globemaster-transportvliegtuig. op Vliegbasis Woensdrecht. Dat meldt de Koninklijke Luchtmacht zaterdag.

De helikopters zijn ruim 2,5 jaar ingezet voor de VN-missie Minusma in Mali. Om in de C-17 te passen waren de helikopters deels ontmanteld op Kamp Castor in Gao. De rotorbladen werden bijvoorbeeld verwijderd.

De toestellen krijgen in Nederland een grote onderhoudsbeurt bij het Logistiek Centrum Woensdrecht. Over ongeveer 25 weken worden de helikopters weer in gebruik genomen op Vliegbasis Gilze-Rijen.

De Koninklijke Luchtmacht wil de andere twee apaches binnenkort terug vliegen naar Nederland. De gevechtshelikopters verzamelden tijdens de missie inlichtingen met behulp van geavanceerde sensoren en ze escorteerden Nederlandse eenheden op de grond, traden dreigend op en leverden vuursteun.

De C-17 vertrekt vandaag tussen 15:00 en 17:00 uur weer vanaf Woensdrecht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close