fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Fort Lauderdale open; Terminal 2 blijft gesloten

Fort Lauderdale-Hollywood International Airport gaat zaterdagochtend 7 januari om 5 uur ‘s ochtends (lokale tijd) weer open. Dat meldt de luchthaven in een persbericht.

Terminal 2
Terminal 2 blijft zaterdag nog gesloten zodat de FBI en Broward Sheriff’s Office de plaats delict kunnen onderzoeken. Delta Air Lines en Air Canada maken gebruik van deze terminal.

Eigendommen
Persoonlijke eigendommen die achtergelaten moesten worden bij de evacuatie worden dit weekend teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. Passagiers die bezittingen in Terminal 2 achter moesten laten moeten wellicht langer wachten om hun spullen terug te krijgen.

Delta Air Lines
Delta annuleerde vrijdag veertien vluchten en liet zes vluchten uitwijken naar Palm Beach International Airport, Miami International Airport, Orlando International Airport en Jacksonville International Airport. De maatschappij heeft 33 vluchten per dag vanaf Fort Lauderdale, naar negen bestemmingen.

Vliegverkeer
De eerste vlucht vanaf Fort Lauderdale vertrekt om 6 uur ‘s ochtends (lokale tijd). American Airlines vliegt dan naar Port Au Prince. Tussen 7 en 9 uur ‘s ochtends zullen er nog veel vertragingen en annuleringen zijn. Vanaf 10 uur ‘s ochtends vliegen de meeste maatschappijen weer.

Ex-militair
Vrijdag opende een schutter het vuur in Terminal 2 op het vliegveld van Fort Lauderdale. De dader is mogelijk de 26-jarige Esteban Santiago, ex-militair en Irak-veteraan uit New Jersey. Hij had de mogelijkheid om een vuurwapen ingecheckt te krijgen. Eerdere geruchten dat hij met Air Canada zou hebben gevlogen zijn volgens de maatschappij onjuist.

Toiletruimte
Een deskundige van de regionale politie zei dat de man zijn tas van de band heeft gehaald en ermee naar een toiletruimte is gegaan om het pistool en drie magazijnen tevoorschijn te halen. In het vuurgevecht werd hij neergeschoten toen hij aan het herladen was. Zijn motief is nog onduidelijk. De man is opgepakt. Er zijn vijf mensen overleden en dertien gewonden.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button