fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersKLM

Laatste vlucht KLM naar Caïro uitgevoerd

KLM heeft vrijdag 6 januari zijn voorlopig laatste vlucht naar de Egyptische hoofdstad Caïro uitgevoerd. Een dag later keerde de Boeing 787 voor de laatste vlucht uit Caïro terug op Schiphol.

In september liet de maatschappij al weten tijdelijk te stoppen met vluchten naar de hoofdstad van Egypte. “De devaluatie van het Egyptische Pond en het besluit van de Centrale Bank van Egypte om restricties op te leggen bij het overmaken van buitenlandse valuta vanuit Egypte hebben een negatief effect op de resultaten [van KLM]”.

Daardoor vond de maatschappij het niet meer rendabel om op Caïro te blijven vliegen. Reizigers kunnen nog wel vluchten boeken bij KLM, maar deze worden dan uitgevoerd door Air France. Daarvoor moeten de reizigers eerst naar Parijs, om daar over te stappen.

Dreamliner
Reizigers kunnen zes keer per week naar Egypte vliegen. Air France voert vanaf maandag de vluchten naar Caïro met een Dreamliner uit. De Franse maatschappij krijgt deze week zijn eerste leveringen en voert daarom het weekend zogenaamde ‘welkomsvluchten’ uit.

Zaterdag vloog Air France boven Corsica en de Middellandse Zee, het Zuidwesten en de Gascogne. Zondag vloog de maatschappij boven Bretagne en voert ze de ‘Ronde van Frankrijk’ uit.

Tijdelijk
De maatregel van KLM om niet meer naar Caïro te vliegen, is in eerste instantie tijdelijk van aard. De maatschappij hoopt in de toekomst de vluchten weer te kunnen starten. Dat kan als de economische situatie in het land verbetert en vluchten weer rendabel worden.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button