AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol

China Airlines A350 aangekomen op Schiphol – Foto’s

Op Schiphol is vandaag voor het eerst een A350 van China Airlines geland.Om 07.15 landde de nieuwe A350-900 XWB binnen de vloot van China Airlines na haar allereerste intercontinentale vlucht op Schiphol. Vanaf vandaag zal de Airbus vier maal per week een non-stop vlucht tussen Taipei en Amsterdam maken. Schiphol is de eerste Europese luchthaven die de A350 van China Airlines zal ontvangen.

China Airlines is na Singapore Airlines de tweede maatschappij die passagiers met de A350 van en naar Amsterdam op reguliere basis zal vervoeren.

©Joris Overtoom

Ook wordt bij de gate de code-share & block-space agreement tussen KLM en China Airlines gevierd. Top executives van China Airlines, KLM én Schiphol komen samen. De chairman van China Airlines, Nuan-Hsuan Ho, is in Nederland om met Pieter Elbers, CEO van KLM, de uitbreiding van het partnership tussen beide luchtvaartmaatschappijen beklinken.

KLM en China Airlines hebben afgesproken dat ze elkaars vluchten tussen Amsterdam en Taipei gezamenlijk gaan verkopen via codeshare en “block-space” afspraken. Ieder bedrijf kan een vast aantal stoelen verkopen voor de vluchten op deze route van de andere maatschappij, onder het eigen vluchtnummer.

KLM kan hiermee 11 vluchten per week aanbieden tussen beide steden, voor China Airlines is dit dagelijks.
“Via deze uitgebreide samenwerking biedt KLM nu non-stop vluchten naar acht bestemmingen. Met 67 wekelijkse vluchten tussen Amsterdam en Greater China, in samenwerking met Skyteam partner China Airlines en KLM’s andere partners in mainland China, wordt de gateway-positie van Amsterdam verder versterkt”, aldus KLM-directeur Pieter Elbers.

Op het vliegtuig staat het nationale teken van de Taiwanese carrier afgebeeld, de plum blossom. Met de A350 wil de maatschappij meer directe vluchten naar Europa uitvoeren. Naast Amsterdam zijn er ook vluchten naar Wenen en Rome. Er izjn reeds vier A350’s in de vloot. In 2017 gaan er nog zes van Airbus naar Taiwan.

©Joris Overtoom

©Joris Overtoom

©Joris Overtoom
©Joris Overtoom

Een video van het eerste vertrek van de A350 van Schiphol:

Schiphol TV:

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.