AirlinesIncidentenOnderwerp

Alleen copiloot Germanwings schuldig aan crash

Er wordt niemand vervolgt na aanleiding van de crash met het toestel van Germanwings op 24 maart 2015. De copiloot, Andres Lubitz is volgens Justitie in Duitsland de enige schuldige. Lubitz vloog opzettelijk met het toetsel tegen een berg in de Franse Alpen, waarbij alle 150 inzittenden om het leven kwamen.

Het vliegtuig, een Airbus A320 was onderweg van Barcelona naar Dusseldorf.

De uitspraak van justitie is de conclusie van het onderzoek naar de vliegramp dat naar alle betrokken, zoals de behandelend arts van Lubitz, werd uitgevoerd. Ook de luchtvaartautoriteiten en Germanwings werden onder de loep genomen.

Lubitz had eerder psychiatrische problemen en werd behandeld door een arts. Hij werd genezen verklaard maar had in een periode van maanden voorafgaand aan de crash een “psychotische depressieve episode” volgens het OM. Dit hield hij verborgen voor de buitenwereld.

Door de crash zijn de screeningsprocedures van piloten aangescherpt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close