fbpx
AirlinesFoto-artikelNaast het nieuws

Een kijkje in de nieuwe Boeing 787-9 van Air France

Air France’ Boeing 787-9 heeft haar eerste lijnvluchten voltooid. Om vijf uur vanochtend arriveerde het toestel op Charles de Gaulle Airport na een retourvlucht naar Caïro.

De Franse maatschappij vliegt vanaf nu zes keer per week met de Dreamliner naar de Egyptische hoofdstad, en zal het vliegtuig deze winter ook inzetten op routes naar Londen en Barcelona.

Air France heeft in totaal veertien 787-9’s besteld. Wat kunnen passagiers verwachten aan boord van de gloednieuwe toestellen? Een overzicht:

Business class

De business class van de 787-9 telt dertig zitplaatsen, die allemaal omgetoverd kunnen worden tot een plat bed van twee meter. De stoelen staan in een 1-2-1 opstelling, waardoor alle passagiers direct toegang hebben tot het gangpad.

Premium economy

Wie wat luxer wil zitten dan in economy, maar niet de hoofdprijs wil betalen, kan in de premium economy class terecht. In de 787-9 bestaat deze uit 21 zitplaatsen in een 2-3-2 opstelling. De afstand tussen de stoelen bedraagt 40 inch (ruim een meter).

Economy class

In de economy class is plaats voor 225 passagiers. Zij krijgen de beschikking over 17,3 inch brede stoelen en een pitch van 31 inch, vergelijkbaar met in de KLM Boeing 787.

In totaal heeft Air France’ 787-9 276 stoelen aan boord. Door een nieuwe en betaalde wifi-verbinding kunnen passagiers tijdens de vlucht online blijven.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button