AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Lufthansa introduceert wifi op Europese vluchten

Lufthansa introduceert wifi op Europese vluchten, zo meldt de maatschappij. Tijdelijk wordt het internet gratis aangeboden.

“Met blijdschap kan ik zeggen dat we binnenkort breedbandinternet aanbieden op onze Europese vluchten, waardoor we passagiers de kans geven op een naadloze digitale ervaring”, zegt Harry Hohmeister, directeur Hub Management bij Lufthansa.

De wifi wordt eerst uitgetest op vijf vliegtuigen Lufthansa en vijf van haar Oostenrijkse zusje Austrian. Passagiers aan boord van die vliegtuigen kunnen er gratis van gebruikmaken. Het bedrijf vermeldt helaas niet om welke toestellen het gaat.

Tijdens en na de testfase wordt het breedbandinternet snel in de rest van de vloot geïnstalleerd. Aan het eind van het eerste kwartaal moeten twintig Lufthansa-vliegtuigen over wifi beschikken, en halverwege volgend jaar dient de hele Airbus A320-familie de internetverbinding aan te bieden.

Ook Austrian en Eurowings, allebei onderdeel van de Lufthansa Group, willen snel hun vloot van wifi voorzien. In april 2017 moet dat proces afgerond zijn bij Austrian, en in de zomer van dat jaar ook bij Eurowings. Of SWISS internet aan boord van Europese vluchten krijgt, is nog niet zeker.

Tijdens de testfase is wifi gratis, maar daarna moet er gewoon voor betaald worden. Lufthansa biedt drie pakketten aan op basis van snelheid: FlyNet Message voor 3 euro (voldoende om te mailen en Whatsappen), FlyNet Surf voor 7 euro (om te browsen) en FlyNet Stream voor 12 euro (voor Netflix). Betalen kan met creditcard of PayPal.

Op intercontinentale vluchten biedt Lufthansa al langer wifi aan.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close