fbpx
AirlinesOnderwerpen

Ryanair CEO: wij werken met Boeing aan nieuwe 757

Ryanair werkt met Boeing aan de ontwikkeling van een nieuwe 757, zo zegt CEO Michael O’Leary in gesprek met de Britse krant The Times.

“We helpen ze met het ontwerpen van het vliegtuig”, zegt de topman over Boeing. Ryanair wil dat het nieuwe toestel in één keer van Europa naar de Amerikaanse westkust kan vliegen, iets wat de oude 757 niet kon.

Concurrent Norwegian vliegt met grotere Boeing 787’s trans-Atlantisch, maar de aanschaf van die toestellen vindt O’Leary te riskant. Als de Amerikaanse politiek vluchten van Ryanair zou blokkeren, dan heeft de maatschappij er niets meer aan.

De CEO bevestigt met zijn uitspraken eerdere geruchten dat Boeing aan een opvolger voor de 757 werkt. Het is nog onduidelijk of dat vliegtuig een verlengde 737 wordt, of een geheel nieuw ontwerp krijgt.

Omdat de ontwikkeling van een nieuw vliegtuig jaren duurt, is het onwaarschijnlijk dat Ryanair snel met trans-Atlantische vluchten zal beginnen.

Boeing 757
De Boeing 757 is een narrowbody-toestel met een vliegbereik van maximaal 7500 kilometer, waardoor het geschikt is voor intercontinentale vluchten. Tussen 1982 en 2004 zijn er meer dan duizend gebouwd, waarvan de meeste aan Amerikaanse maatschappijen werden geleverd.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button