IndustrieOnderwerp

‘A330 succesvoller en beter dan 787 Dreamliner’

De A330 is succesvoller en beter dan de Boeing 787 Dreamliner. Dit zei Airbus CCO John Leahy vandaag tijdens de jaarlijkse persbriefing van de Europese vliegtuigfabrikant.“De 787 werd uitgebracht om de A330 te vervangen, zei Boeing publiekelijk”, aldus Leahy. Dat is volgens hem niet gelukt: “Sinds de lancering van de Dreamliner in 2004 zijn er meer A330’s verkocht dan 787’s.”

De topman verwijst naar de cijfers om Boeing’s ongelijk te bewijzen. Tussen april 2004 en nu werden er 1200 Dreamliners besteld, terwijl er 1242 keer een A330 over de figuurlijke toonbank ging. Daarmee heeft Airbus een marktaandeel verworven van 51 procent.

De A330 verkoopt niet alleen beter, maar is volgens Leahy ook gewoon beter dan de 787. De nieuwste variant, de A330neo, “heeft 18 inch brede stoelen in economy, niet 17 inch [zoals in de Dreamliner]. Daarnaast is het toestel 50 procent stiller in de cabine, en is er 20 procent meer verse lucht.”

Het enige wat de 787 volgens Leahy beter doet, is het vliegbereik. De Dreamliner kan verder vliegen dan de A330neo, en dat is voor veel maatschappijen een belangrijke factor bij de aankoop. Leahy zegt dat Airbus nu aan extra vliegbereik werkt, waardoor – volgens hem – ook het laatste voordeel van de 787 verdwijnt.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.