fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessional

Airbus bezig met afronding grote vliegtuigendeals

Airbus is deze week bezig met de afronding van enkele grote verkopen aan luchtvaartmaatschappijen. Door die nog in 2016 te registreren, kan de Europese vliegtuigfabrikant het gat met concurrent Boeing verkleinen, zo meldt persbureau Reuters.

Avalon
De Amerikaanse leasemaatschappij Avalon neemt 35 Airbussen af: dertig A320neo’s, twee A320ceo’s en drie A321’s. Het bedrijf verkrijgt opties op nog eens tien A320neo’s. De deal is 3,6 miljard euro waard volgens de brochureprijzen (flinke kortingen daarop zijn gebruikelijk).

Flynas
Volgens ingewijden rondt Airbus momenteel de verkoop af van zeker zestig A320neo’s aan de Saudi-Arabische budgetmaatschappij Flynas. Inclusief opties loopt dat aantal op tot meer dan honderd toestellen. Op basis van de brochureprijzen is de verkoop ruim 6 miljard euro waard.

Bank of Communications en IndiGo

Andere deals die Airbus mogelijk al deze week aankondigt, zijn de verkopen van 72 toestellen aan de budgetmaatschappij IndiGo en 42 aan de leaseafdeling van de Chinese Bank of Communications. De details zijn nog niet bekend.

Strijd met Boeing
Volgens het persbureau zal Airbus minstens een deel van de deals in het orderboek van december noteren, zodat het totale aantal orders voor 2016 groter wordt en Airbus het gat met concurrent Boeing kan verkleinen of zelfs overbruggen. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant verkocht in 2016 668 toestellen, terwijl Airbus er tot en met november 410 verkocht.

Update: het is Airbus inderdaad gelukt om het gat met Boeing te overbruggen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button