OnderwerpProfessional

Brexit of geen Brexit, Heathrow boekt recordjaar

Ondanks de onzekerheid rond de Brexit, boekte Heathrow een recordjaar in 2016. Nog nooit eerder maakten er zoveel passagiers gebruik van Londen’s grootste luchthaven.Mede door een sterke groei in december (+4,4 procent), verwelkomde Heathrow in totaal 76 miljoen reizigers. Dat is 1 procent meer dan vorig jaar.

Veel analisten waarschuwden vooraf dat een Brits besluit om uit de EU te stappen nadelig zou zijn voor het vliegverkeer, maar voorlopig lijkt in ieder geval Heathrow er nog geen last van te hebben.

Goed jaar
2016 was ook om andere redenen een goed jaar voor de luchthaven: de Britse regering gaf toestemming voor de bouw van een derde startbaan. Daarnaast vierde Heathrow haar zeventigste verjaardag.

CEO John Holland-Kaye is zeer tevreden en kijkt uit naar de komende jaren: “Wij zijn dé Britse luchthaven en we zullen ons land blijven helpen om de komende decennia voorspoedig te zijn.”

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.