AirlinesOnderwerp

Iran Air neemt officieel eerste Airbus in ontvangst

Iran Air heeft vandaag tijdens een officiële ceremonie in Toulouse haar eerste nieuwe Airbus (A321) ontvangen. Een historisch moment, want door internationale sancties kon de Iraanse maatschappij jarenlang geen nieuwe vliegtuigen aanschaffen.Farhad Parvaresh, de CEO van de maatschappij, zei bij de ontvangst: “Iran Air is verheugd met de eerste levering en feliciteert iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Vandaag zien we dat door samenwerking en coöperatie wederzijds voordelige commerciële doelstellingen te bereiken zijn.”

Iran Air heeft in totaal honderd Airbussen besteld, waarvan 98 direct bij de fabrikant. Ook bij Boeing heeft Iran Air een grote order uitstaan. De nieuwe vliegtuigen zijn dringend nodig om de verouderde vloot te vervangen, waarvan een deel niet meer veilig wordt geacht.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.