AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

KLM automatiseert toegang tot Schengen-lounge

Wie toegang wil tot KLM’s Schengen-lounge op Schiphol, hoeft daarvoor niet meer naar de receptie te gaan. De maatschappij automatiseert het proces, waardoor passagiers voortaan alleen nog maar hun boarding pass hoeven te scannen.“Door het scannen van hun instapkaart hebben passagiers gemakkelijk en snel toegang tot de lounge, ook als het druk is. In 2016 heeft KLM ruim 30 miljoen passagiers vervoerd en dat aantal zal jaarlijks alleen maar toenemen. Hiermee neemt ook het aantal bezoekers van de lounges toe”, aldus KLM over de noodzaak voor de verandering.

De maatschappij denkt niet dat het nieuwe proces ten koste gaat van het persoonlijke contact. “Door het nieuwe systeem kan het KLM-personeel zich meer richten op het verwelkomen van de klant om zo het persoonlijk contact met de klant te vergroten.”

De automatisering van de loungetoegang is een pilot en wordt in de komende tijd nog getest. Zodra het systeem geoptimaliseerd is, wil de maatschappij het ook naar andere KLM-lounges uitrollen. In eerste instantie kunnen alleen Air France- en KLM-passagiers hun boarding pass scannen, later volgen de overige bezoekers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen