AirlinesOnderwerp

Met de Airbus A321neo van Amsterdam naar Chicago

Airbus wil het vliegbereik van de A321neo met enkele honderden nautische mijlen vergroten. Daardoor worden rechtstreekse vluchten tussen bijvoorbeeld Amsterdam en Chicago mogelijk.

Momenteel onderzoekt Airbus hoe het vliegbereik vergroot kan worden, zei CCO John Leahy vandaag op de jaarlijkse persbriefing van de fabrikant. “We praten met onze ingenieurs over een paar honderd nautische mijlen meer range voor de A321neo.”

De A321neo heeft nu een vliegbereik van maximaal 4000 nautische mijlen, waardoor het geschikt is voor trans-Atlantische vluchten zoals Amsterdam – New York. Door nog enkele honderden nautische mijlen extra, worden ook verder gelegen steden zoals Chicago rechtstreeks vanuit West-Europa bereikbaar.

Volgens Airbus zijn lange vluchten met de A321neo geen probleem voor het passagierscomfort. Leahy roemde tijdens de persbriefing de 18 inch brede stoelen van het vliegtuig. Onder andere vanwege het comfort “houdt de markt van de A321neo”, aldus Leahy.

Vooral lowcost-maatschappijen zijn geïnteresseerd om met de A321neo trans-Atlantisch te vliegen. Onder andere Norwegian en Jetblue hebben al laten doorschemeren daar plannen voor te hebben. Beide bedrijven zijn grote klanten van het model, waarvan in totaal al bijna 1400 exemplaren zijn besteld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button