AirlinesOnderwerp

Verlenging van A350 geen prioriteit bij Airbus

De verlenging van de A350 heeft geen prioriteit bij Airbus, zei CEO Fabrice Bregier vandaag op de jaarlijkse persbriefing van de fabrikant. Het bedrijf richt zich eerst op de bestaande modellen.Bregier noemde onder andere de eerste vlucht van de A350-1000, het verhogen van de operationele betrouwbaarheid van de A350-900 en het op tijd leveren van de bestelde toestellen als zaken die hij de afgelopen tijd belangrijker vond.

De CEO erkent dat Airbus wel bezig is met onderzoek: “We zijn al enige tijd bezig met het bestuderen van een verdere verlenging, de A350-2000.” Maar dat heeft volgens hem geen haast en het onderzoek bevindt zich daarom “op een laag pitje”.

Bovendien duurt het nog wel even voor er überhaupt aan een mogelijke productie wordt begonnen: “Voordat we de -2000 gaan ontwikkelen, willen we eerst nauwkeurig uitzoeken of er wel genoeg vraag naar is en hoe de prestaties van zo’n verlengde A350 eruit zullen zien.”

Eerder werd al duidelijk dat als de A350-2000 er komt, deze ongeveer 80 meter lang zal zijn en qua capaciteit vergelijkbaar is met de Boeing 777-9. Momenteel is de -1000 het grootste model in het A350-gamma, met een lengte van bijna 74 meter en plaats voor 366 passagiers in een standaard indeling.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.