AirlinesOnderwerpProfessional

Europese maatschappijen openen meeste nieuwe routes

Europese maatschappijen zijn wereldwijd koplopers als het gaat om nieuwe routes openen, zo blijkt uit een analyse van Anna.aero.

Ryanair startte veruit de meeste nieuwe routes: 200 in 2016. De maatschappij wordt gevolgd door easyJet op de tweede plaats (106) en Wizz Air op drie (100).

Pas op de vierde plek in de top tien van maatschappijen met de meeste nieuwe routes komt een niet-Europese airline: het Amerikaanse Frontier Airlines (84).

De relatief vrije luchtvaartmarkt bevoordeelt de Europese maatschappijen: zij kunnen eenvoudig internationale lijndiensten openen van het ene naar het andere EU-land.

Nederlands tintje

Er is ook een Nederlandse tintje aan de wereldwijde top tien: op plaats acht staat Transavia met 45 nieuwe routes in 2016.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/