AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

SLM heeft grote uitbreidingsplannen; wil naar New York

Surinam Airways (de SLM) heeft grote uitbreidingsplannen, zo laat directeur Robbi Lachmising aan Caribbean News Now weten. De maatschappij wil de vloot vernieuwen en nieuwe routes openen.

Voor de expansie richt de SLM zich op buurland Guyana. Dat land heeft geen nationale maatschappij, maar wel een bloeiende oliesector, waardoor Lachmising er veel kansen ziet liggen.

“Wij willen de flag carrier van Guyana worden”, aldus de directeur. Zijn bedrijf heeft al een succesvolle hub in het land: de luchthaven van hoofdstad Georgetown.

Momenteel vliegt de SLM vanaf daar naar Paramaribo, Miami en Orlando. Lachmising wil daar routes naar New York en Havana aan toevoegen, mits hij daarvoor de benodigde vliegrechten krijgt.

Ook wil de maatschappij haar vloot vernieuwen. Daarbij moeten de verouderde Boeing 737-300’s – eventueel met hulp van de Surinaamse overheid – vervangen worden door modernere vliegtuigen.

Eind vorig jaar kondigde de SLM al een uitgebreide samenwerking met TUI Nederland aan.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close