fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Brussels Airlines leaset 3 Superjets van CityJet

Brussels Airlines leaset drie Superjets bij de Ierse carrier CityJet. De toestellen worden vanaf april geleaset voor een periode van twee jaar, melden diverse media.

Volgens Air Transport World Online worden de toestellen op wetlease voorwaarden ingezet. Hierbij wordt ook het personeel van CityJet ingehuurd. “We zijn de markt opgegaan voor een honderdzitter ter vervanging van de Avro RJ-100. Verschillende maatschappijen hadden interesse, maar CityJet won”, aldus een woordvoerder van de Belgische maatschappij.

Brussels Airlines is al langere tijd bezig met het vernieuwen van de vloot. Afgelopen jaar werden vier RJ-100’s aan de kant gezet. De laatste acht moeten in november dit jaar de vloot verlaten. Een aantal routes wordt overgenomen door de A319’s en A320’s die de maatschappij al heeft. De drie Superjets worden ingezet op de ‘dunne’ routes waar te weinig vraag is om een Airbus in te zetten.

CityJet is niet de enige maatschappij waar Brussels Airlines vliegtuigen inhuurt. Ook FlyBe en bmi Regional leveren toestellen. De Belgische flagcarrier maakte gisteren bekend in 2016 7,7 miljoen passagiers te hebben vervoerd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button