fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Indonesië verbiedt vluchten Tigerair naar Bali

De Australische maatschappij Tigerair mag tot 20 januari geen vluchten meer uitvoeren tussen Australië en Bali. De Indonesische luchtvaartautoriteiten eisen wel dat Tigerair voor maandag 2000 gestrande reizigers naar Australië vervoert.

De Indonesische luchtvaartautoriteiten verboden de vluchten van Tigerair eerder deze week. De regering stelde nieuwe eisen aan de vluchten tussen Australië en Bali. Omdat Tigerair daar niet aan voldeed, verbood luchtvaartautoriteit DGCA de maatschappij om nog naar Bali te vliegen.

Op het eiland, dat populair is bij Australische vakantiegangers, zijn ongeveer 2000 reizigers gestrand meldt ch-aviation. De Indonesiërs geven de maatschappij tot maandag om alle reizigers van het eiland te halen. Vluchten naar Bali blijven tot 20 januari verboden.

Volgens de Indonesische krant Bisnis draait het conflict om de registratie van de vliegtuigen waarmee Tigerair vliegt. De 737’s in kwestie worden geleaset van Virgin Australia, maar Tigerair beschikt volgens de Indonesiërs nog niet over het juiste AOC om met de toestellen te vliegen.

Chartervluchten
De maatschappij overlegt met de DGCA over een oplossing. Tegenover de BBC laat de luchtvaartautoriteit weten dat de carrier toestemming had om chartervluchten uit te voeren en niet om “reguliere vluchten” uit te voeren.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button