AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

Alitalia ziet af van belang in Air Malta

Alitalia neemt geen belang in Air Malta. De maatschappijen hebben de onderhandelingen over een grote aandelenkoop door Alitalia afgebroken.

In april 2016 tekenden beide partijen een memorandum of understanding waarin werd uitgesproken dat ze zouden kijken of Alitalia een belang van 49 procent kon nemen in Air Malta. De Maltese flagcarrier had geld nodig en stond open voor partnerships met andere maatschappijen.

In een verklaring stellen de carriers dat “grote veranderingen in de luchtvaartwereld geen ideale omstandigheden zijn voor de transactie”. Beide maatschappijen zien geen heil in een partnership. Wel houden ze hun codeshare in stand.

Financiën
Dat de deal afketst, is niet heel verrassend. Alitalia heeft zelf de grootste moeite om zwarte cijfers te schrijven. De maatschappij staat aan de vooravond van een grootschalige reorganisatie. Volgens CEO Cramer Ball zijn de komende twee maanden ‘cruciaal‘ voor het voortbestaan van de Italiaanse carrier. Ook Air Malta heeft het financieel niet makkelijk. In 2010 kreeg de maatschappij een financiële injectie van 130 miljoen euro om overeind te blijven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/