fbpx
AirlinesNL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol Airport

ABC grootste vrachtmaatschappij op Schiphol

AirBridge Cargo is de grootste vrachtmaatschappij op Schiphol en de tweede gemeten naar vervoerde tonnages.

De maatschappij laat alleen Martinair-KLM voor zich gekeken naar de tonnages. Dat meldt ABC in een verklaring. In 2016 zijn er meer dan duizend vluchten op Amsterdam uitgevoerd. Het is voor het eerst dat AirBridge Cargo deze grens overschrijdt.

Groei
Robert van de Weg, vice-president sales, zegt trots te zijn. “Na de nationale carriers zijn we op Amsterdam en Frankfurt de grootste vrachtvervoerder. De meer dan duizend vluchten geven niet alleen aan dat we trouw aan beide landen zijn, het laat ook het vertrouwen zien dat klanten in ons hebben. We hebben meer B747 vluchten uitgevoerd dankzij de groei in volume. We verwachten in 2017 verder te groeien.”

Vloot
Op Frankfurt was ABC ook de op één na grootste; achter Lufthansa. De 1.000 vluchtengrens werd ook daar doorbroken. De maatschappij laat al dertien jaar achtereen een groei zien in tonnages. De 747 vloot staat nu op zestien toestellen, waarvan negen de moderne -8F zijn.

Schiphol
De vrachttak van KLM krimpt al jaren op Schiphol. Het bedrijf lijkt maar niet in staat de trend te keren. Ondertussen groeit op Schiphol het vrachtvervoer, vorig jaar nog met 1,8 procent. Dit is dus te danken aan bedrijven als AirBridge Cargo, maar ook het vrachtvervoer van de golfmaatschappijen groeit.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button