fbpx
AirlinesIncidentenNieuws

Bommelding op Eurowings vlucht naar Keulen

Een toestel van Eurowings dat onderweg was van Oman naar het Duitse Keulen, heeft zondagochtend een tussenlanding gemaakt wegens een bommelding. Dat meldt de Duitse krant Kölner Stadt-Anzeiger.

Vlucht EW-117 is in Koeweit geland. Volgens lokale autoriteiten zou er een melding gemaakt zijn dat er een bom aanwezig is. Het toestel kon veilig landen en de passagiers rustig van boord. Een speciaal team heeft het vliegtuig onderzocht, maar heeft volgens de autoriteiten geen explosieven aan boord gevonden.

Eurowings EW-117 was als chartertoestel met bijna driehonderd passagiers onderweg van Oman naar Keulen. Het vloog voor de Duitse touroperator FTI.

Op Twitter zei Eurowings dat het toestel vanwege ‘verscherpte veiligheidsmaatregelen’ later zou vertrekken.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button