fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol Airport

Amref Flying Doctors nieuwe partner Schiphol

Schiphol werkt sinds begin dit jaar samen met Amref Flying Doctors om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor een betere gezondheid in Afrika. Tot 31 december 2016 was Unicef de maatschappelijke partner van Schiphol.

De samenwerking is aangegaan voor een duur van drie jaar.

Patricia Vermeulen, directeur van Amref Flying Doctors: “We zijn erg trots dat we gekozen zijn als de partner van Royal Schiphol Group en zien uit naar een succesvolle samenwerking.”

Doel
Een van de manieren waarmee geld in wordt gezameld is via collectezuilen in de terminals. Het doel is dat er 4.000 mensen in Afrika een medische training kunnen krijgen waardoor gezondheidszorg voor twee miljoen mensen beschikbaar wordt.

Link
Amref Flying Doctors heeft al jarenlang een link met de luchtvaart. Als internationale gezondheidsorganisatie verbindt de organisatie medisch personeel via onder andere medische vluchten met afgelegen en onherbergzame gebieden in Afrika. Het heeft zich de afgelopen zestig jaar ontwikkeld tot de belangrijkste Afrikaanse gezondheidsorganisatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button