fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegtuigen

Emirates als eerste met A380 naar Zuid-Amerika

Emirates upgrade vanaf 26 maart de route Dubai – Sao Paulo met een dagelijkse Airbus A380 vlucht. Het is de eerste geplande commerciële luchtverbinding met Zuid-Amerika. Emirates vliegt nu nog met een Boeing 777-300ER op de route.

10 jaar
De maatschappij markeert haar tienjarig jubileum in de Braziliaanse markt. Sinds oktober 2007 vliegt de maatschappij naar Sao Paulo. Destijds was de route bijzonder omdat het de eerste rechtstreekse verbinding was tussen Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. In 2012 werd ook een route naar Rio de Janeiro toegevoegd.

Op 14 november 2015 kwam Emirates al eens eenmalig met de A380 naar de stad.

A380-ready
De luchthaven van Sao Paulo is aangepast om de A380 te kunnen ontvangen. Luchthavendirecteur Gustavo Figueiredo zegt verheugd te zijn dat Emirates de luchthaven heeft gekozen als eerste A380-bestemming in Zuid-Amerika.

Drieklassen
Door de inzet van de superjumbo groeit de wekelijkse capaciteit met 959 stoelen in beide richtingen. Op de route wordt de drieklassen-A380 van de maatschappij ingezet.

Vlucht EK261 vertrekt dagelijks 08:35 uur lokale tijd vanuit Dubai en arriveert 16:30 in Sao Paulo. De terugvlucht vertrekt om 01:25 uur en land 22:55 uur lokale tijd in Dubai.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button