fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Saoedische Flynas breidt uit met 80 A320neo’s

Budgetcarrier Flynas uit Saoedi-Arabië heeft een order geplaatst voor in totaal 80 Airbus A320neo-toestellen. De maatschappij heeft 60 toestellen rechtstreeks besteld, de overige 20 vliegtuigen vervangen een eerdere order van de oudere variant, de standaard A320.

De marktwaarde van de bestelling bedraagt circa 8,1 miljard euro. Binnen een tijdspanne van 2018-2026 zullen de vliegtuigen worden afgeleverd.

Groeien
Flynas is inmiddels tien jaar actief en opereert met een vloot van 29 A320’s (februari vorige jaar) naar 33 bestemmingen vooral in het Midden-Oosten. De huidige toestellen worden allen geleased. De maatschappij hoopt te groeien naar een vloot van meer dan 100 vliegtuigen, zo liet CEO Paul Byrne vorig jaar doorschemeren in lokale media.

De maatschappij heeft een optie uitstaan voor nog 40 extra vliegtuigen van het nieuwe type.

Concurrenten
Lange tijd waren Boeing en Bombardier ook in de race om vliegtuigen te leveren, maar in november werd besloten om met Airbus in zee te gaan. Flynas overwoog om met de Boeing 737MAX of C-Series toestellen van Bombardier uit te breiden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button