fbpx
InnovatieOnderwerpen

‘Airbus presenteert eind 2017 zelfvliegende taxi’

Airbus verwacht eind dit jaar een prototype te kunnen presenteren van een zelfvliegende taxi. Dit zei CEO Tom Enders maandag tegen Reuters. Met de vliegende taxi hoeft het stratenpatroon niet meer gevolgd te worden, zo is het plan.

Luchttaxi
Vorig jaar maakte het bedrijf bekent dat er een afdeling zou worden opgezet om verschillende binnenstedelijke luchtvaartconcepten te onderzoeken. Airbus ziet het voor zich dat mensen via een app een luchttaxi kunnen bestellen.

Eind 2017
Enders: “Honderd jaar geleden ging stadsvervoer ondergronds, nu hebben we de technologische middelen om boven de grond te gaan.” Eind dit jaar moet het volgens Enders mogelijk zijn om één persoon met een dergelijk voertuig door de lucht te vervoeren.

Voordelen
Enders ziet het experiment als een serieuze ontwikkeling. Er zijn volgens hem veel voordelen: “Met vliegen is het niet nodig om miljarden te steken in de betonnen bruggen en wegen.” Ook kan het de luchtkwaliteit in steden ten goede komen, verwacht Enders.

Er is niet bekendgemaakt hoeveel budget Airbus vrijmaakt voor de ontwikkeling.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button