AirlinesOnderwerp

‘Finnair overweegt aanschaf A350-1000’

Om de groei van het aantal passagiers op te vangen, overweegt Finnair de aanschaf van de Airbus A350-1000. Dit meldt de Finse publieke omroep.

Finnair groeit vooral hard in China, waar het op vijf bestemmingen vliegt. Chinese toeristen komen massaal naar Finland om het noorderlicht te bekijken.

De Finse maatschappij heeft nog orders uitstaan voor twaalf A350-900’s. Het bedrijf overweegt nu om een deel van die bestelling te veranderen naar A350-1000’s.

De A350-1000 is zo’n zeven meter langer dan de -900 en kan 41 passagiers meer vervoeren in een standaardconfiguratie. Het toestel maakte eind 2016 zijn eerste vlucht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close