fbpx
AirlinesOnderwerpen

‘Lufthansa en Etihad willen fuseren’

Lufthansa en Etihad zijn met elkaar in gesprek over een fusie tussen de twee bedrijven. Dit meldt persbureau Reuters op basis van berichtgeving in de Italiaanse krant Il Messaggero.

Beide partijen onderhandelen volgens de krant al wekenlang met elkaar, en willen die gesprekken binnenkort intensiveren. Door een fusie ontstaat één van de grootste luchtvaartgroepen ter wereld.

Onder Lufthansa vallen naast de gelijknamige maatschappij ook Austrian, SWISS en Eurowings. Etihad heeft onder andere grote belangen in Alitalia, Airberlin, Jet Airways, Air Seychelles en Air Serbia.

Het is niet de eerste keer dat er berichten opduiken over een intensieve samenwerking tussen Lufthansa en Etihad. Eind december meldde Der Spiegel al dat Etihad een groot belang wil nemen.

Beide partijen wilden of konden niet tegenover Reuters op de berichtgeving reageren. Het aandeel Lufthansa staat op de beurs vandaag zo’n 6 procent hoger.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button