fbpx
NieuwsOnderwerpen

Officieel: Schiphol derde luchthaven van Europa in ’16

Nu alle passagierscijfers bekend zijn, is het officieel: Schiphol was in 2016 de derde luchthaven van Europa. Een jaar eerder eindigde Schiphol nog op de vijfde plaats.

De nummers drie en vier van 2015, Istanbul en Frankfurt, krompen allebei dit jaar. Schiphol daarentegen groeide hard (met 9 procent), waardoor het die twee kon inhalen.

Op de eerste en tweede plaats komen nog altijd Londen Heathrow en Parijs Charles de Gaulle. De Fransen moeten echter oppassen: met het huidige groeitempo is Schiphol in 2017 groter.

De volledige top vijf van grootste Europese luchthavens ziet er als volgt uit (met tussen haakjes de positie in 2015):

1. Londen Heathrow 75,7 miljoen, +0,9% (1)
2. Parijs Charles de Gaulle 65,9 miljoen, +0,3% (2)
3. Amsterdam Schiphol 63,6 miljoen, +9,2% (5)
4. Frankfurt 60,8 miljoen, -0,4% (4)
5. Istanbul Ataturk 60,1 miljoen, -2,0% (3)

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button