fbpx
AirlinesOnderwerpen

‘Airberlin start vluchten naar Hongkong’

Airberlin start in oktober vluchten van Berlijn naar Hongkong, zo meldt het doorgaans betrouwbare Aviation Week na gesprekken met insiders.

Het besluit staat in schril contrast met de strategie om alle passagiers naar Azië via Etihad’s hub in Abu Dhabi te vervoeren. Etihad is de grootaandeelhouder van Airberlin.

De intercontinentale vluchten zijn één van de weinige onderdelen die bij het verlieslijdende Airberlin wel goed lopen, en dus wil de maatschappij zich daar meer op gaan richten.

Momenteel vliegt Airberlin alleen long-haul tussen Duitsland en Noord-Amerika enerzijds, en Duitsland en Abu Dhabi anderzijds. De vluchten naar Oost-Azië zijn jaren geleden opgeheven.

Hongkong
De vraag naar vliegtickets tussen Berlijn en Hongkong is relatief beperkt, maar Airberlin kan in Azië profiteren van het netwerk van Oneworld-partner Cathay Pacific.

De vluchten naar Hongkong worden uitgevoerd met Airbus A330-200’s, die plaats bieden aan 290 passagiers. Negentien daarvan bevinden zich in business class, de rest in economy.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button