fbpx
AirlinesOnderwerpen

‘Airberlin start vluchten naar Hongkong’

Airberlin start in oktober vluchten van Berlijn naar Hongkong, zo meldt het doorgaans betrouwbare Aviation Week na gesprekken met insiders.

Het besluit staat in schril contrast met de strategie om alle passagiers naar Azië via Etihad’s hub in Abu Dhabi te vervoeren. Etihad is de grootaandeelhouder van Airberlin.

De intercontinentale vluchten zijn één van de weinige onderdelen die bij het verlieslijdende Airberlin wel goed lopen, en dus wil de maatschappij zich daar meer op gaan richten.

Momenteel vliegt Airberlin alleen long-haul tussen Duitsland en Noord-Amerika enerzijds, en Duitsland en Abu Dhabi anderzijds. De vluchten naar Oost-Azië zijn jaren geleden opgeheven.

Hongkong
De vraag naar vliegtickets tussen Berlijn en Hongkong is relatief beperkt, maar Airberlin kan in Azië profiteren van het netwerk van Oneworld-partner Cathay Pacific.

De vluchten naar Hongkong worden uitgevoerd met Airbus A330-200’s, die plaats bieden aan 290 passagiers. Negentien daarvan bevinden zich in business class, de rest in economy.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button