AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

American Airlines verbiedt handbagage

American Airlines komt op binnenlandse vluchten met een nieuwe en goedkopere prijsklasse: basic economy. Voor passagiers met een basic economy-ticket is handbagage van enige omvang verboden.

Wie toch met zijn trolley naar de gate komt, krijgt een boete opgelegd van 25 dollar en moet alsnog de prijs voor ruimbagage betalen. De handbagage valt ook niet vooraf bij te boeken.

Alles wat tijdens landen en opstijgen in de bagagevakken moet is niet toegestaan. Het verbod geldt niet voor een klein handtasje of een ander persoonlijk item dat onder een stoel past.

Andere restricties bij basic economy zijn: geen stoelselectie vooraf, geen ticketwijzigingen (ook niet tegen betaling), geen upgrades, en als laatste boarden.

Met basic economy wil American beter de concurrentie aangaan met budgetmaatschappijen. Delta en United introduceerden al eerder deze prijsklasse (al is handbagage bij Delta toegestaan).

American belooft dat er voor basic economy-passagiers in het vliegtuig zelf niks verandert: zij krijgen nog steeds gratis drankjes en een snack, en hun stoelen zijn dezelfde als die van andere economy-passagiers. De maatschappij wordt dus niet volledig een low cost-carrier.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close