Naast het nieuwsOpmerkelijk

United-passagier schrijft briefje: bom aan boord

Een 20-jarige passagier van United Airlines is gearresteerd omdat hij een bomdreiging zou hebben verzonnen. Het incident vond maandag plaats op een vlucht van San Diego naar Denver, zo meldt Fox 31.

Aan boord zei de verdachte dat hij een briefje had gevonden in het toilet. Op het stukje papier, dat hij aan de crew overhandigde, stond dat er een bom aan boord was en het vliegtuig niet mag landen.

De United-crew lichtte vervolgens meteen de FBI en de DIA (Defense Intelligence Agency) in. Na de landing in Denver werd het vliegtuig geëvacueerd en volledig doorzocht, zonder resultaat.

Toen de 20-jarige man door de FBI gevraagd werd om een getuigenverklaring te schrijven, liep hij tegen de lamp: zijn handschrift leek opvallend veel op die van het dreigbriefje.

De agenten zijn er nu van overtuigd dat de man het briefje zelf heeft geschreven. Als de rechter daar ook van overtuigd raakt, dan kan de vermeende fantast tot wel tien jaar in de bak belanden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button