IndustrieMilitairNaast het nieuwsOnderwerp

Rusland onderzoekt afstoten Tupolev’s en Ilyushin’s

Het Russische ministerie van Defensie laat onderzoeken of een aantal Tupolev’s en Ilyushin’s vervangen kan worden. De Tu-154, Tu-134 en Il-62M worden door het ministerie gebruikt voor passagiersvervoer.

Volgens de Russische krant Kommersant moet de Tu-134 vervangen worden door de Sukhoi Superjet en kunnen de taken van de Tu-154 en Il-62 worden overgenomen door de grotere Tu-214. De krant baseert zich op bronnen binnen het ministerie.

Volgens de Russische luchtvaartwebsite ruaviation.com heeft de vervanging van de toestellen deels te maken met de recente crash van een Tu-154. Op 25 december 2016 stortte een toestel van de Russische luchtmacht in de Zwarte Zee. Alle 93 inzittenden kwamen bij de crash om het leven. Kommersant schrijft dat het ministerie nu opdracht gekregen heeft om de vloot te vernieuwen zonder daar extra geld aan uit te geven.

De toestellen van Russische makelij zijn geproduceerd vanaf de jaren ’60 van de vorige eeuw. De Ilyushin werd tussen 1974 en 1995 gebouwd; de Tupolev’s tussen 1966 en 2013.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close