fbpx
LiefhebberLongreadNaast het nieuwsNieuws

Helitown Boulder City | USA fotolongread

Las Vegas plus voorsteden beschikken over vijf (redelijk) grote vliegvelden. Toeristen zullen veelal arriveren op McCarran International Airport, dat dicht tegen het centrum van Las Vegas aan ligt. Aan de noordoostkant ligt Nellis Air Force Base, een immens grote vliegbasis van de Amerikaanse luchtmacht. North Las Vegas Airport wordt vooral gebruikt door bizprops en allerlei andere soorten vliegtuigen. De voorsteden Henderson en Boulder City beschikken ook allebei over een vliegveld, waarbij bizjets vooral gebruik maken van Henderson en helikopters van Boulder City. Genoemde vijf vliegvelden worden bij Up in the Sky allemaal besproken in de artikelenreeks over luchtvaart in Las Vegas en omgeving. Vandaag is Boulder City aan de beurt, een must-see voor helikopterfans zoals Up in the Sky redacteur Remco de Wit.

Hoover Dam
Het vliegveld van Boulder City ligt op ongeveer een half uur rijden van de Strip, het centrum van Las Vegas. Belangrijkste bezienswaardigheid van het plaatsje met 15.000 inwoners is de imposante Hoover Dam. Hoewel ook bij de dam zelf helikopters aanwezig zijn voor het maken van rondvluchten, vertrekken de meeste toeristen vanaf Boulder City Airport. Een vlucht over de Hoover Dam wordt vaak gecombineerd met een vlucht over een deel van de Grand Canyon. Daarvoor moet dan wel fors in de beurs worden getast.

Vietnam
Op Boulder City Airport hebben verschillende helikoptermaatschappijen hun thuisbasis. Om te beginnen 5 STAR Grand Canyon Helicopter Tours. Ze maken gebruik van de Eurocopter AS350B2 in een zilver/zwarte look, waarvan ze er vijf in dienst hebben. 5 STAR heeft op Boulder City een privé terminal. De maatschappij heeft ook een vestiging op Las Vegas McCarran. Vluchten over de Grand Canyon zijn te boeken vanaf 369 dollar per persoon. Andere maatschappijen hanteren vergelijkbare tarieven. Een kleine helikoptermaatschappij is Serenity Tours. Ook zij vliegen met de Eurocopter Ecureuil, die in Amerika ook wel Twin Squirrel of ASTAR genoemd wordt. Bijzonder is dat de eigenaar Vietnam-veteraan is. Dat geldt ook voor een aantal vliegers, die hij in dienst heeft. Het bedrijf bestaat al meer dan 25 jaar.

©5Star
©Remco de Wit

Luxe
De meeste vliegbewegingen op het vliegveld van Boulder City komen op het conto van Papillon en Grand Canyon Helicopters, beide vallend onder de Papillon Group. Hun eigen air tour terminal straalt luxe en rijkdom uit. Papillon/Grand Canyon is veruit de grootste helikoptermaatschappij in Las Vegas en de Grand Canyon. Ze hebben vestigingen in Las Vegas, Boulder City, Grand Canyon West, Grand Canyon National Park en Page Municipal. Hun vloot omvat tientallen helikopters van de types EC-130, ASTAR en Bell 206. Het bedrijf bestond in 2015 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan hebben ze een EC-130 in gouden kleuren laten spuiten.

©Remco de Wit

Grote ramen
Onder de Papillon Group vallen niet alleen helikopterbedrijven, maar ook Grand Canyon Airlines. Dit bedrijf maakt gebruik van De Havilland Canada Twin Otters, die zijn voorzien van extra grote ramen (‘Vistaliner’). Het aanbod aan rondvluchten en opstapplaatsen (inclusief Boulder City) is vergelijkbaar met die van de helikopterbedrijven. Een vlucht van een half uur kost rond de 140 dollar.

Parachute
Skydive Las Vegas is ook op Boulder City Airport gevestigd. Ze maken gebruik van een bijzonder toestel dat speciaal voor het parachutespringen is ontworpen: een PAC 750XL. Dankzij de motor van 750 pk kan de kist 16 para’s snel naar 15.000 voet brengen. Dat is de grootste hoogte waarop nog zonder zuurstof kan worden gesprongen.

Zon
Boulder City Airport is een fantastisch vliegveld om helikopters (en vliegtuigen) te spotten, maar het heeft één groot nadeel: je staat vrijwel de hele dag tegen de zon in te kijken. Fatsoenlijk foto’s maken vanaf het voor het publiek toegankelijke gedeelte kun je eigenlijk vergeten. Misschien rond de langste dag, en dan heel vroeg in de ochtend of in de avond.

Dit is het derde artikel van een serie over luchtvaart in Las Vegas en wijde omgeving.

©Remco de Wit
©Remco de Wit
©Remco de Wit

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button