fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

“Mitsubishi levert MRJ pas in 2020 aan ANA”

De levering van de Mitsubishi Regional Jet wordt volgens diverse media opnieuw uitgesteld. Volgens Japanse media maakt Mitsubishi aanstaande maandag bekend dat het eerste vliegtuig pas in 2020 aan launch-customer ANA geleverd wordt.

De Japanse krant The Nikkei baseert zich op bronnen binnen Mitsubishi. Als reden voor de vertraging wordt opgegeven dat het elektrische design van het vliegtuig moet worden aangepast.

De ontwikkeling van het nieuwe toestel loopt al vele jaren en wordt gekenmerkt door uitstel en vertraging. Het vliegtuig maakte pas in november 2015 de eerste vlucht, terwijl dit in 2012 gepland was. Inmiddels zijn vier testvliegtuigen actief. Een woordvoerder van Mitsubishi stelde in november tegenover Air Transport World Online dat het certificeringsproces meer voeten in de aarde heeft dan verwacht werd.

 

Mitsubishi levert de MRJ met 88 stoelen. De kleinere MRJ-70 die nog ontwikkeld moet worden, biedt plaats aan 76 passagiers. In totaal zijn 243 toestellen besteld, daarnaast heeft Mitsubishi ook 204 opties staan.

 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button