Frequente reizigerNaast het nieuwsOpmerkelijk

De oplossing voor de middelste stoel?

Iedereen die wel eens gevlogen heeft, weet dat het soms lastig kan zijn als je op de middelste stoel zit. Je hebt niet erg veel ruimte en wie mag er nu gebruik maken van de leuningen? Een Amerikaans bedrijf zegt daar nu de oplossing voor te hebben.

Het bedrijf komt met de zogenaamde ‘Side Slip Seat’. De middelste stoel wordt net iets anders opgesteld, is iets lager en iets breder. Nu zijn de meeste stoelen 43 centimeter breed. De Side Slip Seat maakt de stoelen aan de buitenkant 45 centimeter breed en de middelste stoelen worden zelfs 50 centimeter breed.

Daardoor moet het de passagiers die erin zitten meer comfort geven. En omdat de middelste stoel net iets lager en naar achteren staat, zit je niet meer de hele tijd tegen je buurman of buurvrouw aan. Je hebt daardoor ook beide meer ruimte om gebruik te maken van de armsteunen.

Breder gangpad
Wat voor luchvaartmaatschappijen nog interessanter kan zijn, is doordat de middelste stoel lager is, de buitenste stoel er als het ware overheen kan schuiven. Dat kan heel veel voordelen hebben bij het boarden van een toestel. Er ontstaat daardoor een breder gangpad.

Reizigers worden dan niet meer opgehouden door degene voor hen die bagage in de bakken leggen. Daardoor kan het boarden veel sneller gaan. Omdat door het systeem het gangpad ruim twee keer zo breed wordt, wordt het ook makkelijker om rolstoelen in het vliegtuig te manoeuvreren.

De makers zijn nu bezig om de benodigde testen uit te voeren. Zo moet het systeem en de stoelen bestand zijn om 16G en 18G te weerstaan.

Standaard
Of maatschappijen de stoelen ook echt opnemen in hun toestellen, moet nog blijken. Er zijn al vaker pogingen gedaan om de stoelen aan te passen, maar maatschappijen blijven toch vooral bij de huidige stoelen, waar al heel lang mee gevlogen wordt.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button