fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

KLM brengt Delta klanten naar Azië – Update

Delta plant meer mogelijkheden voor Amerikaanse klanten om in Zuid-Oost Azië te komen, via partner KLM. Dat bevestigt een woordvoerder van KLM tegenover Up.

“Het gaat om routes van Amsterdam naar Bangkok, Kuala Lumpur en Singapore; ze zijn per direct toegevoegd”, aldus de woordvoerder.

Stop minder
Voor Delta klanten die vanaf de Oostkust van de VS vliegen, betekent het een overstap minder. Nu moet een passagier die vanaf New York naar Bangkok wil nog via een Amerikaanse stad aan de westkust op een Deltavlucht naar Shanghai. Vanaf Shanghai vliegt China Airlines of Shanghai Airlines de Delta-passagier dan naar Bangkok. De KLM codeshare betekent vanuit diverse Amerikaanse steden, zoals New York, alleen een overstap op Amsterdam. Voor Kuala Lumpur en Singapore geldt nu ook nog een dubbele stop om er te komen. Minimaal reisduur is 25 uur.

Overstap
Groot nadeel is de overstaptijd Naar Singapore en Bangkok vertrekt KLM in de avond, terwijl de vluchten uit de VS in de ochtend aankomen. Alleen naar Kuala Lumpur is de overstap relatief kort. De reistijd wordt dan met zo’n vijf uur verkort.

Zomer
In de komende zomerdienstregeling voert KLM nog meer DL-codes. Namelijk naar Freetown (Sierra Leone), Roberts Airport (Liberia), Catania (Sicilië), Malaga, Cagliari (Sardinië), Porto, Gdansk, Graz en Split. Dit zijn allemaal nieuwe bestemmingen voor KLM.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button