fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersOnderwerpen

‘Prijzen voor bagage moeten duidelijker’

De meerprijs voor bagage moet vanaf het begin duidelijk vermeld worden. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Transport in een voorstel bekend gemaakt.

De prijzen voor de bagage moeten nu op dezelfde pagina staan als de vluchtprijs, niet alleen bij de luchtvaartmaatschappijen maar ook bij de reisorganisaties. Nu worden de prijzen voor koffers nog teveel verborgen, vindt het ministerie.

“Het is het doel van het ministerie is om consumenten te beschermen tegen verborgen en misleidende prijzen en hen het inzicht te geven in de volledige prijs, wanneer mensen een vlucht boeken,” laat het ministerie in een reactie weten.

Volgens een woordvoerder van Airlines for America, een handelsgroep voor maatschappijen, is het nieuwe voorstel overbodig. “Het feit dat er een recordaantal mensen vliegen, laat zien dat ze dagelijks voordeel hebben van betaalbare vluchtprijzen en de mogelijkheid om tussen maatschappijen te kiezen en hun verschillende prijzen en opties.”

Nieuwe regering
Amerikanen kunnen tot 20 maart reageren op het voorstel. Omdat het door de regering Obama werd ingediend, is het nog niet duidelijk of de nieuwe regering van president Trump en de beoogd minister van Transport Elaine Chao het voorstel ook overneemt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button