fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

‘ATR maakt geen haast met groter toestel’

De Frans-Italiaanse vliegtuigfabrikant ATR gaat geen haast maken van de ontwikkeling van een grotere ATR-variant. Maar het plan ligt er wel, zo laat de directeur van het bedrijf weten.

Momenteel biedt de bouwer toestellen met 42 en 78 zitplaatsen. Een toestel met 100 zitplaatsen zou dan de vervolgstap zijn. CEO Christian Scherer zei tegen Reuters: “Het is wat mij betreft niet de vraag of er een grotere ATR moet komen, maar wanneer.” De aandeelhouders moeten hierover beslissen.

Scherer kan zich voorstellen dat er voor de aandeelhouders geen haast is: “Het is een mooi en winstgevend concept en we zien geen noodzaak om die fundamenteel aan te passen.”

ATR wordt beheerd door Airbus en Leonardo. Beide bedrijven hebben een aandeel van 50 procent in ATR. Airbus sprak vorig jaar de voorkeur uit om de ATR 42 en 78 te voorzien van nieuwe motoren, Leonardo stelde voor een ATR 100 te ontwikkelen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button