fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Ingebruikname Mitsubishi Regional Jet weer vertraagd

Mitsubishi verwacht de Mitsubishi Regional Jet (MRJ) voor medio 2020 te kunnen leveren. Dit is twee jaar later volgens de laatste planning. De levering is al vele malen uitgesteld.

In een verklaring laat Mitsubishi weten dat de vertraging te wijten is aan “aanpassingen van bepaalde systemen en elektrische configuraties in het toestel.” Het toestel kan daarna pas voldoen aan de vereisten voor wettelijke goedkeuringen.

De MRJ moet het eerste commerciële verkeersvliegtuig worden voor Japan in meer dan vijftig jaar. All Nippon Airways wordt de eerste gebruiker, maar moet nu zeven jaar langer wachten dan oorspronkelijk gepland. Ook Sky West Airlines heeft toestellen besteld bij de fabrikant.

Het vliegtuig moet plaats bieden aan 92 passagiers en beoogt 20 procent zuiniger te zijn dan ieder ander toestel in zijn klasse. In november 2015 werd de eerste proefvlucht gemaakt.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button