fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Routes TransAsia verdeeld

De routes van het failliete Taiwanese TransAsia zijn verdeeld onder andere maatschappijen. Dat maakt de Civil Aeronautics Administration bekend.

Vanaf 16 februari mogen de routes door de nieuwe gebruikers worden uitgevoerd. Het is de maatschappij niet toegestaan de minder winstgevende routes te stoppen en alleen te focussen op de lucratieve verbindingen naar China. Het zijn pakketten waarbij geldt: alles of niets.

Mandarin Air en UNI Air krijgen verlieslatende routes Taichung-Hualien en Taipei-Hualien. In ruil mogen ze ook de lucratieve routes van Taipei en Taoyuan naar Shanghai vliegen. Moedermaatschappijen van de twee, China Airlines en Eva Air mogen ook extra vluchten naar Shanghai in gebruik nemen. Diverse andere, kleinere, maatschappijen hebben ook routes toegewezen gekregen.

TransAsia stopte op 22 november met vliegen na twee grote crashes met vele doden. Eén crash was wereldwijd in het nieuws vanwege de filmpjes die er gemaakt werden van de neerstortende ATR.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button