fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

KLM Crown Lounge wordt eindelijk aangepakt

Royal Schiphol Group en KLM hebben vandaag de verbouwing en uitbreiding van de internationale KLM Crown Lounge aangekondigd. In 2019 is de lounge klaar en zou de allure van het paradepaardje weer terug moeten zijn.

In gebruik
De bouw vindt gefaseerd plaats. De planning is dat het eerste gedeelte van de verbouwing in de zomer van 2018 wordt afgerond. De definitieve oplevering van de lounge volgt in het voorjaar van 2019. De lounge blijft tijdens de verbouwing gedeeltelijk in gebruik. KLM en Schiphol stellen dat de bouwers hun best zullen doen de overlast te beperken.

Planning
De verbouwing van de lounge zat al lang in de planning. “Het was een langdurig proces”, aldus een woordvoerster van KLM tegenover Up.

Buitenterras
De lounge krijgt onder meer een extra verdieping, een buitenterras en een nieuwe inrichting. Na de verbouwing biedt de lounge circa 1400 zitplaatsen ten opzichte van de 800 nu en heeft het een oppervlakte van ruim zes duizend vierkante meter ten opzichte van drie en een half duizend nu.

Uitstraling
De lounge krijgt een geheel nieuwe inrichting, uitstraling en beleving. Nieuwe concepten worden geïntegreerd zoals eten en drinken, de service van het loungepersoneel en digitale innovaties zoals selfservicetoegang dragen bij aan de persoonlijke beleving. “KLM bouwt hierdoor de lounge van de toekomst”, aldus het persbericht.

Beleving
Schiphol heeft de ambitie om de Europe’s preferred airport van reizigers en luchtvaartmaatschappijen te zijn. Mede daarom is Schiphol blij met de plannen van KLM voor de lounge, die een positief effect zullen hebben op de beleving van reizigers en op de uitstraling van de luchthaven.

KLM Crown Lounge
De internationale KLM Crown Lounge ligt tussen de E- en F-pier. Het is een lounge voor businessclass reizigers die intercontinentaal vliegen. De lounge bevindt zich op de tweede verdieping van de terminal en breidt met de verbouwing uit naar een derde verdieping. De ingang komt aan de Holland Boulevard te liggen op de eerste verdieping. Schiphol is opdrachtgever voor de casco werkzaamheden en KLM is opdrachtgever voor het interieur en de inrichtingswerkzaamheden.

Lounge nu
Passagiers klagen al langer over de huidige status van de Crown Lounge. KLM zelf riep haar Flying Blue leden de Crown Lounge te mijden in de ochtendspits. De lounge is qua look and feel gedateerd. Ook het serviceniveau kan zich moeilijk meten met andere grote internationale businessclass lounges. Over een ruime twee jaar moet dat verleden tijd zijn. Een paar opvallende zaken die Up aantrof in december 2016:

Lounge in december 2016

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button