fbpx
InnovatieOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Ontwikkeling supersonisch passagierstoestel op schema

Spike Aerospace steekt de handen uit te mouwen om ’s werelds eerste stille supersonische vliegtuig te ontwikkelen. Het vliegtuig dat onder de naam Spike S-512 wordt gebouwd moet snel, stil en efficiënt 18 passagiers kunnen vervoeren.

Prototype
De ontwikkeling loopt volgens de vliegtuigfabrikant op schema. In de zomer van dit jaar moet het eerste prototype gereed zijn zodat er vliegtests kunnen worden uitgevoerd, voordat het type wordt doorontwikkeld. Een grotere variant wil het bedrijf in 2018 presenteren.

Technologie
De Spike S-512 is ontworpen conform de Quiet Supersonic Flight technologie dat Spike heeft ontwikkeld. Door het supersonische ontwerp wordt de geluidsbarrière verkleind. Vliegend op kruissnelheid zal de Spike S-512 de vliegtijd halveren op een kostenequivalent van een businessclass stoel.

Naar verwachting betreedt het nieuwe vliegtuig de markt in 2023.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button